Cinci unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj, câştigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană”, ediția a XVI-a, au fost premiate, marți, de către reprezentanți ai Ministerului Educației, festivitatea având loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit ISJ Dolj, instituțiile câștigătoare sunt Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul „Voltaire” și Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova.

Fiecare unitate a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotarea unităților școlare.

„În evaluarea candidaturilor s-a ținut cont de coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, de performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, de asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație, precum și de calitatea și coerența documentelor de candidature”, a menționat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/programe comunitare.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

 

Articolul precedentLidia Buble, spectacol la Craiova
Articolul următorCosmin Vasile nu s-a hotărât dacă îi ia locul lui Manda în Parlament