Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la Craiova, că ideea amnistiei fiscale a venit din cauza tardivităţii ANAF de a trimite decizii de impunere.

El a spus că faţă de amnistiile date de Guvern, în trecut, aceasta va avea un impact mai mare.

„Sunt luni de zile, din păcate, în care ANAF ul nu emite la timp decizii de impunere. Oamenii se trezesc cu astfel de decizii și obligația este imediată sau în câteva luni, ceea ce nu este corect. Nu este corect față de cei care nu au venituri sau au contribuții de plătit mai mari decât veniturile. Pentru o astfel de situație s-a decis amnistia fiscală. S-a mai dat și în anii trecuți, dar aceasta este mai mare, ca impact“, a declarat Teodorovici.

Totodată, ministrul a ţinut să precizeze că beneficiarii amnistiei care au apucat deja să plătească îşi pot primi banii înapoi.

„Cei care au plătit își vor primi banii înapoi. Dacă vor dori să compenseze cu alte obligații fiscale față de stat o pot face, dacă nu pot cere banii și îi vor primi“, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Articolul precedentCod galben de ploi, în Dolj, până miercuri dimineaţa
Articolul următorEmil Săndoi a deschis o școală de fotbal la Craiova. Programele se adresează copiilor cu vârste între 5 și 10 ani