O parte dintre pensionarii prezenți, luni, la dezbaterea pe legea pensiilor, a adus în atenția conducerii Casei de Pensii Dolj faptul că se confruntă cu diferite probleme ce țin de angajații instituției, fiind persoane care încă așteaptă răspunsuri la solicitări depuse în iarna acestui an.

Daniela Licu, directoarea Casei Județene de Pensii Dolj a fost luată cu asalt, la finalul dezbaterii privind legea pensiilor, de către pensionarii care au anumite probleme a căror rezolvare depinde de instituție. Unii au fost rezolvați pe loc, primind răspuns la nelămuriri pe care le au în privința noii legi, alții au fost invitați la sediul instituției sau li s-a oprit numărul de telefon pentru a fi informați în cel mai scurt timp, după cum a explicat Licu.

Unul dintre doljeni i-a adus în atenție reprezentantei CJP Dolj faptul că așteaptă răspuns la o solicitare din luna februarie. „Nu știu cum să mai rezolv problema mea. Este vorba despre o încurcătură de nume. Numele meu coincide cu altul și de aici și la pensie a apărut o problemă. Am ajuns în instanță. Din februarie aștept un răspuns, de la Casa de Pensii, care îmi trebuie la dosar, dar nu am primit nimic. Nu știu dacă este vorba de rea voință sau de incompetență, acolo”, a spus unul dintre pensionari.

O altă pensionară voia să știe dacă după aplicarea noii legi i se va lua în calcul grupa a II-a de muncă, supărată fiind pe faptul că ea are pensie mai mică, față de cea a colegilor săi, deși au aceeași vechime și aceleași salarii, spune femeia. Diferența este că ea s-a pensionat în decembrie 1997, colegii în anul 1998.

Pensia de urmaș, gradele de invaliditate, biletele de tratament, formula de calcul a pensiei, toate acestea au fost notate de către directoarea Casei de Pensii, în agendă, urmând ca vârstnicii să primească lămuriri.

Articolul precedentBăiat de 14 ani din Craiova, lovit în timp ce traversa strada prin loc nepermis
Articolul următorValoarea proiectului privind cele 17 tramvaie pentru Craiova, de cinci ori mai mare. Primele prețuri au fost greșit estimate