Soția polițistului din cadrul IPJ Dolj, diagnosticată și ea cu COVID-19, este angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj. Întrucât aceasta a intrat în contact direct cu alți trei  colegi, aceștia din urmă sunt izolați la domiciliu și monitorizați de către medicii de familie. 

Potrivit unei informări a Prefecturii Dolj, acest lucru a rezultat în urma unei anchete epidemiologice efectuate după depistarea infectării în cazul polițistului.

Ulterior, după ce femeia a fost și ea confirmată cu noul coronavirus, a demarat o anchetă și la nivelul DGASPC Dolj, unde aceasta lucrează.

Trei colegi sunt în izolare la domiciliu întrucât sunt contacți direcți ai femeii.

„Ca urmare a anchetei epidemiologice din cadrul DGASPC Dolj, s-a stabilit că din cele șapte persoane care lucrează în același birou cu persoana diagnosticată, trei au intrat în contact direct cu aceasta. Prin urmare, cei trei angajați au intrat în izolare la domiciliu, fiind monitorizați zilnic de medicii de familie”, spun reprezentanții Prefecturii Dolj.

Totodată, autoritățile au stabilit ca 323 persoane care sunt în izolare la locul de muncă, în centrele rezidențiale, să fie testate cu ajutorul medicilor din cadrul unității și care au fost instruiți în acest sens de specialiștii epidemiologi.

De asemenea, în data de 9 mai, alte peste 300 de persoane din cadrul DGASPC Dolj, care urmează a intra în izolare la locul de muncă, vor fi testate pentru SARS-COV2.

Articolul precedentCaz de coronavirus la DGASPC Dolj. A fost demarată o anchetă epidemiologică
Articolul următorSute de doljeni prinşi cu branşamente ilegale la reţeaua de energie electrică