În urma a două percheziții efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Craiova, a fost depistat un bărbat bănuit că ar fi exploatat sexual mai multe tinere, în Italia. 

La data de 13 decembrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova împreună cu procurorii DIICOT– S.T. Craiova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţe ce aparţineau unui  bărbat, de 31 de ani, bănuit de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din anchetă au rezultat indicii că, începând cu anul 2018, bărbatul respectiv ar fi racolat şi exploatat sexual, în Italia, mai multe tinere, printre care şi o tânără, de 27 de ani, din judeţul Dolj.

De asemenea, la data de 14 noiembrie, în urma cooperării dintre organele judiciare din România și Italia, tânăra în cauză a fost identificată și scoasă din mediul infracțional unde era obligată să se prostitueze, aceasta revenind ulterior în ţară.

Bărbatul a fost reţinut, iar apoi pe numele său a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Articolul precedentCărţi funciare gratuite pentru doljenii din 24 de comune
Articolul următorComisioane mai mici pentru banii trimiși din România în țările din zona euro