Strada Popa Șapcă din Craiova, zona cuprinsă între Galeria de Artă și Colegiul Național „Carol I”, va deveni, timp de trei zile loc de întâlnire al iubitorilor de  teatru, dans, cinema, ateliere pentru copii, dezbateri despre ecologie și patrimoniu, evenimentul „Street Delivery” fiind organizat pentru prima dată în Bănie.

Potrivit organizatorilor, „Street Delivery” este cunoscut ca fiind cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din țară, pentru o urgenţă comună, respectiv nevoia unor oraşe pentru oameni.

„Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Craiova, Sibiul și Alba Iulia alăturându-se listei în acest an”, au precizat organizatorii.

Tema evenimentului din acest an este „Smart Cities?”, participanții urmând a discuta despre importanța dezvoltării economice respectând mediul înconjurător.

„Ne întrebăm cât de inteligente sunt orașele în care trăim, cum îmbinăm dezvoltarea economică cu protejarea mediului înconjurător, ce însemnă un oraș cu adevărat inteligent și ce soluții putem propune”, mai spun organizatorii manifestării.

La Craiova, „Smart Delivery” este programat a se derula timp de trei zile, în perioada 7-9 septembrie.

 

Articolul precedentTichete sociale pentru preșcolarii craioveni
Articolul următorȘefii de secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, băgați în ședință de către ministrul Sănătății