Un poliţist din Calafat a fost lovit, duminică, după ce a încercat să aplaneze un conflict izbucnit între două familii din localitate. Geamurile mai multor autoturisme au fost sparte.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că, mai întâi, un bărbat, împreună cu fiii şi nepţii săi, au spart geamurile de la două autoturisme ale unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din Calafat.

Ulterior, grupul care ar fi provocat distrugerile, s-a dus la locuința altor persoane, rude cu proprietarii mașinilor.

Polițiștii au intervenit între cele două grupuri pentru a aplana conflictul, moment în care unul dintre polițiști a fost lovit peste mână, de către o persoană din familia care ar fi provocat distrugeri.

Conflictul a fost aplanat după ce au fosct chemaţi mascaţii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, numărul forțelor de ordine fiind suplimentat.

„Starea conflictuală a fost aplanată, persoanele implicate fiind conduse la poliţie. A fost informat și Parchetul de pe lângă Judecătoria  Calafat, iar in prezent sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

El a adăugat că, până în prezent, nu au fost depuse plângeri pentru lovire