Firmele care vor proiecta şi executa primele două tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti au fost desemnate, astăzi, potrivit anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă, la Universitatea din Craiova.

Premierul a afirmat că lucrările ar trebui să fie gata în trei ani, garanţia pe care trebuie să o dea constructorii fiind de şapte ani.

„Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie ai drumului expres în regim de autostradă Craiova – Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizarea a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei rutiere în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni”, a declarat Dăncilă.

Primul Tronson al drumului expres Craiova – Pitești, va avea o lungime de 17 km, o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA, şi ar urma sa fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim Tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul doi al drumului expres, care va trece pe  teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti are o lungime de aproximativ 121 kilometri  şi o valoare estimată de peste 3,7 miliarde lei fără TVA.

 

Articolul precedentOlguţa Vasilescu anunţă construcţia la Craiova a unui laborator de analize medicale şi a unui centru de radioterapie
Articolul următorMinistrul Transporturilor, despre drumul expres: „Ne vom concentra atenţia ca lucrările să înceapă, mai ales în zonele cele mai aglomerate, mă refer aici la Balş şi Slatina”