Primele măsurători efectuate în cele două școli din județul Dolj, de unde mai mulți elevi au ajuns la spital, miercuri, cu stări de rău, indică faptul că nu s-a detectat nimic în aerul inspirat care să pună în pericol sănătatea copiilor.

Reprezentanții ISU Dolj au făcut aceste măsurători specifice, menționând că acum vor continua verificările alte instituții abilitate tocmai pentru a se afla de ce copiii s-au simțit rău.

Nu se pune problema, cel puțin momentan, despre o cauză comună, întrucât, spun autoritățile, în cazul din Daneți este vorba despre substanțe folosite pentru curățenie, iar în cel de la Dăbuleni pentru dezinfecție după mai multe cazuri de varicelă înregistrate în unitate.

„În ambele cazuri mai sus prezentate, echipa specializată în intervenții la accidente chimice, biologice și radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul inspectoratului județean pentru situații de urgență a efectuat măsurători la fața locului pentru a determina eventuala prezență a unor substanțe periculoase, precum și valorile de concentrație în aer asociate. În urma efectuării măsurătorilor, aparatele din dotarea autospecialei care au fost utilizate nu au indicat prezența vreunei substanțe periculoase”, a declarat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al IDU Dolj.

Toți elevii care au prezentat stări de rău au fost conștienți, cooperanți, iar cei care s-au aflat în situații mai severe au fost fost trimiși la spitalele din Craiova pentru investigații suplimentare.