Circulaţia feroviară pe Magistrala CF 900 Craiova – Caracal, unde un tren a deraiat în 12 august după ce un mecanic beat a intrat pe o linie în reparaţii, va putea fi reluată în septembrie.

Potrivit unui comunicat transmis de CFR şi citat de Mediafax, în această perioadă echipele de intervenţie au lucrat pentru degajarea zonei. Deoarece în zonă nu se poate interveni cu macaraua feroviară, este nevoie de intervenţia cu o macara rutieră de mare tonaj (600 tone).

Au fost parcurse toate etapele şi s-a finalizat contractarea unei firme care va realiza lucrările de înlăturare a materialului rulant aflat pe firul I al viaductului Cârcea, pentru eliminarea pericolelor existente constituite de aceste vehicule feroviare (locomotivă şi vagon) şi redeschiderea circulaţiei feroviare pe firul II între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine.

”În prezent se execută lucrările de realizare a unei platforme, care este necesară montării şi poziţionării macaralei de mare tonaj, urmând apoi să fie adusă şi montată macaraua pe poziţie. Lucrările propriu-zise de înlăturare a materialului rulant aflat pe fir I al viaductului Cârrcea vor fi terminate până la data de 4 septembrie 2018. Menţionăm că după degajarea zonei unde s-a produs evenimentul (firul I), circulaţia feroviară va putea fi reluată pe firul II, în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicat.

În 12 august, un tren aparţinând operatorului de marfă Grup Feroviar Român a deraiat pe firul I al viaductului Cârcea, prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie.

Trenul a intrat pe firul I de circulaţie, pe distanţa Malu Mare – Banu Maracine, pe care accesul era interzis pentru circulaţia trenurilor, din cauza unor lucrări.

După evaluarea primară de către personalul de specialitate CFR s-a hotârât ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova – Caracal.

Mecanicul consumase alcool.

Articolul precedentBolile diareice acute continuă să facă ravagii în rândul doljenilor
Articolul următorSe internalizează serviciile de hrană și de pază ale Spitalului Județean Clinic Craiova. Cheltuielile vor fi mai mici