Peste o mie de dascăli doljeni susțin, miercuri, proba scrisă a examenului de titularizare. Pentru a deveni titulari pe post, candidații trebuie să obţină minimum nota 7 la această testare scrisă. Ca în fiecare an, cea mai mare problemă este numărul mic de catedre comparativ cu cel al candidaţilor.

După ce elevii au terminat cu evaluarea națională, respectiv cu sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalureat, a venit și rândul dascălilor doljeni să treacă prin febra examenelor. Cadrele didactice, promoţia 2018, sau suplinitori din anii anteriori vor trebui să se prezinte, azi, la testul scris, nota obţinută având o pondere de 75% în media de repartizare. Diferenţa o asigură notele luate cu ocazia susţinerii inspecţiilor de la clasă. Condiţia angajării pe perioada nedeterminată (titularizare) este ca respectivul candidat să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi/sau inspecţia specială la clasă.

În județul Dolj, anul acesta sunt 66 de catedre, la discipline precum: limba română, matematică, educaţie fizică şi sport, limba şi cultură engleză, cultură civică, judo, carting, fizică, dar şi la muzică instrumentală şi instruire practică. Foarte multe persoane s-au înscris pentru posturile de educator, fiind 248 de candidaţi pe listă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aici sunt opt catedre vacante pe perioadă de patru ani şi alte 80 de posturi vacante sau rezervate pentru un an. Bătălie mare va fi şi pentru un post de învăţător, fiind 112 candidaţi şi cinci posturi pe patru ani. De asemenea, la limba şi literatura română sunt 93 de înscrişi şi un singur post. 

În total, în judeţul Dolj s-au înscris, în vederea susţinerii examenului de titularizare, nu mai puţin de 1.111 candidaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, au fost constituite patru centre de examen, toate în Craiova. 

Primele rezultatele se vor afișa în data de 17 iulie, iar în perioada 17-18 iulie Inspectoratul Școlar Județean Dolj înregistrează contestațiile. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 24 iulie.

Articolul precedentPoliţist din Olt, mort electrocutat la pescuit
Articolul următorFOTO. Salvați de un pompier aflat în timpul liber