Un cămin pentru bătrâni din Craiova a fost închis, marți, după ce reprezentanții DSP Dolj au depistat, cu ocazia unui control făcut în urma unei sesizări, că 22 de persoane vârstnice erau ținute în condiții greu de imaginat. Unii dintre ei, cei de cazați la subsolul clădirii respective, stăteau în camere fără ferestre și cu pereții nezugrăviți de foarte multă vreme. 

Activitatea acestui centru a mai fost suspendată și în anul 2018, tot din cauza problemelor de acest fel, doar că cei care dețin azilul au continuat să funcționeze ilegal. Nimeni nu i-a mai verificat și, astfel, timp de doi ani bătrânii au fost nevoiți să suporte condiții inumane de cazare și hrană. Totul este un focar de infecție, de la curte, bucătărie și camerele unde sunt ținuți vârstnicii.

Acest spațiu, ce se vrea a se numi azil, nu are medic care să se ocupe de persoanele vârstnice și nu respectă nicio normă igienico-sanitară.

„În anul 2018 a mai fost un control, aici. Atunci, DSP Dolj a dispus suspendarea activității, tot pentru nereguli. A și fost aplicată o amendă. Azi, am descoperit că în acest centru sunt camere cu bătrâni și la subsolul clădirii, unde pereții sunt nezugrăviți, iluminatul nu este corespunzător și nu au nici ferestre. În azil sunt 22 de bătrâni. Azilul nu are medic și nu respectă nici o normă igienico-sanitară. A funcționat deși activitatea era suspendată de doi ani. Astăzi, când reprezentanții DSP Dolj au descoperit că încă funcționează au aplicat o amendă de 40.000 de lei și au cerut închiderea unității”, a declarat Valeria Andreescu, directorul DSP Dolj.

Culmea este că familiile care și-au lăsat bătrânii în grija persoanelor care derulează această activitate plătesc, lunar, 2.200 de lei.

Potrivit reprezentanților DSP Dolj, bătrânii vor reajunge în familiile lor, iar acolo unde nu este posibil, aceștia vor fi duși în alte centre. Vor fi sesizate și alte instituții competente să ia măsuri în acest caz.

 

Articolul precedentKlaus Iohannis, prima conferință de presă de la începutul pandemiei de coronavirus. Anunț important pentru români
Articolul următorMedicament nou împotriva Covid-19, distribuit gratuit de Antibiotice Iaşi