Aproximativ 400 de doljeni au fost selectați în vederea angajării, vineri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la Craiova, eveniment la care au participat doar 586 de persoane și 60 de agenți economici.

Potrivit primelor rezultate, au fost și doljeni care au bătut pe loc palma cu angajatorii, 106 persoane  fără studii superioare fiind deja încadrate în muncă. Dintre acestea, a spus purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu, 68 sunt ucenici.

Șomerii din Dolj dar și cei care iau în calcul o recalificare profesională au avut la dispoziție 1.582 de locuri de muncă, majoritatea pentru persoanele fără studii superioare.

„Au fost 48 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare (director vânzari, director economic, specialist recrutare, analist servicii client, proiectant sistem web, programator, inginer electromecanic, inginer automatist, inginer rețele electrice, inginer constructor, inginer sisteme de climatizare, inginer electroenergetic). De asemenea, oferta a mai cuprins 1.334 locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare în domenii de activitate cum sunt: agricultură, silvicultură, construcții, comerț, asigurări, panificație, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, încălțăminte și tricotaje, fabricarea motoarelor, generatoarelor și transformatoarelor electrice, fabricarea de piese și accesorii pentru autovehicule, fabricarea de mobilă, activități de telecomunicații, activități de curățenie clădiri, activități de protecție și pază, activități de contractare pe baze temporare a personalului și au mai fost 200 locuri de muncă pentru beneficiarii Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă”, a declarat Ghercioiu.

Evaluarea finală a rezultatelor Bursei Generale a Locurilor de Muncă va fi realizată la o lună de la data desfăşurării.

La finalul lunii februarie, statisticile AJOFM Dolj au fost înregistrate 20.178 de persoane fără ocupație, în timp ce la sfârșitul lunii decembrie, pe aceste liste se găseau 19.728 de doljeni.

Articolul precedentMașină de poliție, lovită de un autoturism, într-o intersecție din Craiova
Articolul următorFOTOGALERIE. A început mitingul PSD de la Craiova. Dragnea și mai mulți candidați la europarlamentarele, prezenți