Administrația municipală din Craiova vrea un nou regulament pentru derularea activității de taximetrie la nivel local. Dacă vor apărea aceste noi reguli, șoferul poate fi amendat pentru ținută neconformă sau dacă are mașina murdară. 

Noul regulament va intra în dezbatere publică chiar anul acesta. În prezent, polițiștii locali nu pot interveni pe linia curățeniei din interiorul și exteriorul mașinii și nici a modului în care taximetristul se îmbracă în timpul serviciului. “Va intra în dezbatere publică un proiect privind un nou regulament referitor la activitatea de taximetrie derulată la nivelul municipiului Craiova. Vor fi reglementări noi în acest sens, respectiv cea referitoare la ținuta persoanei care practică această meserie, la conduită și la curățenia din mașină”, a anunțat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei. 

În prezent, în Craiova sunt înregistrate nu mai puțin de 1.708 autorizații de taxi. Dintre acestea, 368 sunt persoane fizice autorizate, 29 sunt întreprinderi individuale și 570 sunt societăți comerciale. De asemenea, anul trecut, autoritățile locale au anulat 24 de autorizații de taxi și 11 de transport, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova. De la 1 ianuarie 2018 până în prezent nu au existat situații care să impună astfel de anulări. 

Referitor la sesizări, doar două persoane au mers la sediul Primăriei Craiova, anul trecut, să facă reclamații. Una dintre sesizări se referă la comportamentul șoferului, cea de-a doua la lipsa eliberării bonului fiscal. 

Articolul precedentEchipa feminină de handbal SCM Craiova a revenit din vacanță. Prima deplasare, în Grecia
Articolul următorBătrână din Craiova, în comă după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni