Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat, marţi, la şedinţa consiliului local, că se dezice de afirmaţiile directorului Filarmonicii, Gabriel Zamfir, care a scris pe Facebook că  că „așa zisele mame” care și-au dus copiii la protest ar merita „măcar un glonț în cap”, considerând că este vorba totuşi despre „o greşeală de exprimare”.

Genoiu spune că l-a chemat pe Zamfir şi i-a cerut să-şi clarifice public poziţia, adăugând că afirmaţiile directorului Filarmonicii Oltenia ar fi „o greşeală de exprimare”.

„Am fost chestionat pe această temă şi m-am dezis şi eu, şi primăria, şi consilul local de declaraţiile directorului de la Filarmonică. Faţă de celelalte aspecte, l-a chemat ieri şi am avut o discuţie şi i-am solicitat să clarifice această poziţie, dacă a fost o scăpare, a fost o greşeală sau este un punct de vedere. I-am cerut să facă public ceea ce s-a întâmplat cu acest fragment care a apărut pe contul lui de Facebook. Aşteptăm să apară poziţia lui faţă de această afirmaţie. Consider, în continuare, pe baza afirmaţiilor pe care le-a făcut, că a fost o greşeală de exprimare” , a spus Genoiu.

Într-un comentariu pe Facebook, Gabriel Zamfir scria: „Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor așa-zise ‘mame’ care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu e un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație. Dar deh nu avem aceeași definiție pentru ‘democrație’”.

 

De asemenea, de notat faptul că acesta a susținut că „se știa” că mitingul diasporei va fi unul violent.

Articolul precedentValoarea proiectului privind cele 17 tramvaie pentru Craiova, de cinci ori mai mare. Primele prețuri au fost greșit estimate
Articolul următorPrimarul Craiovei: „Întârzieri la Spitalul Regional. Sperăm să avem amănunte despre proiect, la sfârșitul lunii august”