Pacienții Spitalului Județean de Urgență Craiova acuză faptul că le dispar pachetele cu mâncare, depozitate în frigiderele existente pe holul unității sanitare, sesizări în acest sens venind, săptămâna aceasta, de la două doljence internate pe Secția ORL a instituției. Conducerea spitalului îi îndeamnă pe cei care trec prin astfel de situații să depună reclamații scrise în acest sens pentru că doar în baza lor se pot face verificări.

Pacienții își țin pachetele într-un frigider comun, amplasat pe hol, în cadrul fiecărei secții. Nimeni nu le poate asigura însă garanția că la ora mesei vor mai și avea ce mânca, totul fiind cu autoservire. Dispar, spun pacienții, de la iaurturi, cutii cu lapte, conserve, până la mâncare gătită.

„Nu este posibil să aduci pachet, cunoscută fiind mâncarea din spital, și să rămâi fără el. Spațiul din frigider este limitat, frigidere nu sunt în saloane, iar atunci când mergi după mâncarea pe care știi că acolo ai lăsat-o, constați că nu o mai ai. Sunt sigură că între noi, pacienții se întâmplă ceva, dar ar fi bine ca în fiecare salon să fie adus un frigider. Nu putem sta paznici pe hol să vedem cine și cum fură”, a spus una dintre paciente.

Și o altă tânără din Craiova a semnalat o astfel de problemă, cea căreia i-au tot dispărut pachetele primite de acasă fiind mama sa, internată tot pe Secția ORL.

Bolnavii mai acuză și faptul că vânzătorii ambulanți pot intra în spital, umblând nestingheriți prin saloane cu fel și fel de produse, chiar și seara când nici măcar program de vizită nu este.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, nu neagă lipsurile instituției, pe parte de mobilier, menționând că se va insista cu găsirea unor soluții, mai ales că vine sezonul cald. Cât despre situația cu pachetele pacienților, Georgescu recomandă ca, indiferent de problemă, să fie depuse reclamații la conducerea spitalului pentru a se putea face verificări și a se dispune luarea anumitor măsuri.

„Noi nu am primit nicio sesizare și de aceea rog pacienții ca atunci când au o problemă să facă sesizări. În baza acestot sesizări pot lua legătura cu asistenta șefă și vedem. Orice problemă trebuie rezolvată etapizat. Nu am cum să iau toate secțiile la rând să văd unde sunt probleme. Ușa mea este deschisă pentru toți pacienții care întâmpină probleme sau au nemulțumiri. Știu că este nevoie de frigidere. Este nevoie și de aparate de aer condiționat, că va veni vara și știm cum este în saloane. Încercăm cumva, tot pe sponsorizări, să facem ceva pentru că bani primim nu pentru mobilier, pentru condițiile hoteliere, ci pentru echipamente medicale. Încercăm să le rezolvăm pe rând, pe toate, în limita posibilităților. Acum am primit o sponsorizare pentru paturi. În câteva zile vor fi toate instalate, 200 de paturi, dar vorbim la timpul potrivit unde au fost montate”, a declarat Georgescu.

 

 

Articolul precedentInstituții importante din Craiova, cu primăria în frunte, de ani buni pe lista neagră a imobilelor fără autorizație de securitate la incendiu
Articolul următorFOTO. O fetiță de 5 ani și un bătrân, din Craiova, au ajuns la spital, după ce autobuzul în care se aflau a lovit o dubiță