Peste 28,5 milioane de lei, sumă provenită din excendentul bugetar al anului trecut, al Consiliului Județean Dolj, vor fi alocați achiziției de aparaturi pentru unităţi medicale din judeţ și de aparatură tehnică pentru CJ Dolj.

Pentru ca aceste bunuri să poată fi cumpărate, a fost întocmit un proiect de hotărâre care va fi supus la vot, joi, în cadrul Ședinței ordinare de Consiliu Județean din această lună.

Privitor  la suma de bani alocată unităţilor medicale, nu mai puțin de 1.200.000 de lei vor fi repratizați Spitalului Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni pentru achiziţionarea şi montarea unui Aparat RX digital cu două posturi – grafie şi scopie.

„Acest aparat este absolut necesar pentru investigaţiile pulmonare şi abdominale ale pacienţilor internaţi, la cerere şi în ambulatoriu servicii medicale paraclinice”, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre.

De asemenea, 465.000 de lei vor fi distribuiți pentru întocmirea proiectului de modernizare şi extindere a Spitalul de la Leamna.

Pe listă este și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova care va primi 124.000 de lei pentru a cumpăra aparatură medicală necesară Ambulatoriului de Specialitate pentru Sportivi Craiova. Tot la acest spital vor ajunge alți 600.000 de lei, pentru Clinica de Cardiologie, urmând să fie achiziţionată o centrală termică pentru încălzire şi producere apă caldă menajeră. În prezent, clinica este racordată la reţeaua spitalului, ceea ce a provocat probleme.

„Apariţia acestui consum suplimentar, dar şi optimizarea alimentării cu energie termică a ambulatoriului au condus la scăderea temperaturii şi a debitului de apă caldă menajeră în spaţiile medicale ale corpului principal al spitalului, mai ales la etajele superioare şi la coloanele de capăt”, conform Consiliului Judeţean Dolj, care mai intenţionează să aloce 110.000 lei pentru achiziţia unui sistem de climatizare pentru tablourile electrice de la această clinică.

Mai mult, CJ Dolj vrea să plătească 200.000 lei pentru proiectarea amenajării curţii instituției medicale. Este vorba despre modernizarea parcării existente, realizarea unei alte parcări, alei şi drumuri de acces, iluminat arhitectural, amenjarea spaţiilor verzi şi nu numai.

Articolul precedentSute de școli din Dolj, tot fără pază sau camere video de supraveghere. Directorii, dezinteresați de siguranța elevilor
Articolul următorDouă aeronave care vin de la Londra și Bruxelles nu pot ateriza la Craiova, din cauza ceții dense