Bărbatul din Italia, în vârstă de 71 de ani, care este  primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, s-a întors din Craiova, săptămâna trecută, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU, iatlianul a fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie, perioadă în care a făcut mai multe vizite.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, se arată într-o informare de presă.

Bărbatul a fost internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini. A fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.