Bărbatul din Italia, în vârstă de 71 de ani, care este  primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, s-a întors din Craiova, săptămâna trecută, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU, iatlianul a fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie, perioadă în care a făcut mai multe vizite.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, se arată într-o informare de presă.

Bărbatul a fost internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini. A fost testat, rezultatul fiind pozitiv la coronavirus.

 

Articolul precedentArta cere sacrificii. Primăria Craiova dă 2,8 milione de lei pentru Festivalul „Shakespeare”
Articolul următorDolj. Zeci de persoane, la analize, după contactul cu italianul infectat cu virusul Covid-19