În mai multe piețe și centre comerciale din Craiova, recomandările legate de păstrarea distanței minime sunt total ignorate de către cei care au ieșit din casă pentru a face ultimele cumpărături pentru Paște. 

În Piața Centrală din Craiova, în cea din Craiovița sau în marile magazine, oamenii nu mai țin cont că trebuie să stea la o anumită distanță de alte persoane. Singurul lor scop este să cumpere cele necesare pentru masa de Paște.

„Am luat pensiile și trebuie să cumpărăm cele necesare. Nu ai cum să stai la distanță că nu prea se respectă. Toată lumea se grăbește, mai ales dacă suntem pensionari. Avem două ore la dispoziție. Facem repede cumpărături și mergem acasă că ne e frică de amenzi, nu de virus”, povestește o pensionară din Craiova.

Nici când se formează cozi pentru a ajunge la tarabe sau pentru a intra în magazine nu se mai respectă distanța, situația părând a fi destul de relaxată, joi.

Craiovenii vor să aibă, pe masă, cu ocazia Paștelui, „puțin din fiecare”. Au cumpărat carne, mici, bere, ouă, cozonaci sau pască.

„Nu ai cum să nu pui ceva mai bun pe masă. Am luat și noi puțină carne de miel, niște brânză, vom face drob, dar de pui. Am mai cumpărat ouă să le vopsim și voi mai lua cozonaci și o pască. Prețurile nu sunt mai mari, față de perioadele obișnuite, dar nici nu ne permitem, cu banii pe care îi avem, să cumpărăm mai mult”, spune un alt craiovean.

În toate zonele aglomerate, polițiștii, jandarmii și reprezentanții Armatei încearcă să reintroducă ideea de respectare a recomandărilor, dar este foarte dificil. Oamenii au început să renunțe și la măști sau mănuși, spunând că nu își permit să cheltuieli banii pentru astfel de produse.

Cei care lucrează sau care vor să evite aglomerația au ales varianta comenzilor on-line, oferta fiind una foarte bogată și variată.

 

 

Articolul precedentA furat o mașină dintr-o parcare și a plecat la Craiova. Adolescentul, fără permis, a fost prins de polițiști
Articolul următorNu toți craiovenii nevoiași vor primi produsele promise de autorități, înainte de Paște. Au uitat de libere