Un dosar penal a fost deschis pe numele unui medic de familie din comuna doljeană Murgaşi, edilul localității susținând că doctorița ar fi eliberat mai multe adeverinţe medicale unor persoane, deşi nu avea acest drept, pentru a vota la urna mobilă, la alegerile de duminică.

În cadrul unei conferințe de presă organizate, joi, la sediul PNL Dolj, liberalii doljeni au adus în atenție acest subiect, doar că fie primarul din Murgași nu i-a informat corect, fie au „omis” anumite aspecte, aceștia au menționat că acel cadru medical nu este medic de familie în comună, ci că vine doar în week-end la centrul de permanență din localitate.

Polițiștii doljeni au precizat însă că acest dosar penal a fost deschis pe numele unui medic de familie din Murgași care a emis adeverințe medicale și pentru persoane pe care nu le avea în listă. Ar fi fost avizat aproximativ 70 de astfel de adeverințe.

„În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Secției 5 Politie Rurală Pielești au fost sesizați cu privire la faptul că un medic de familie din comuna Murgași ar fi eliberat adeverințe medicale pe numele mai multor persoane din localitate, fără a avea acest drept. Adeverințele respective ar fi fost apoi folosite pentru a se justifica necesitatea utilizării urnei mobile, în contextul alegerilor prezidențiale, organizate la data de 10 noiembrie. Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.