Deţinutul Penitenciarului Craiova, în vârstă de 36 de ani, din Moţăţei, care a evadat pe 25 noiembrie, a fost prins de poliţişti, marţi dimineaţă, într-un imobil nelocuit din comuna Calopăr.

Bărbatul a fost identificat de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propunerile corespunzătoare unităţii de parchet competente“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

El a adăugat că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a fost constituită o escortă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, cel în cauză urmând a fi încarcerat în Penitenciarul Craiova.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani, din Moțăței, era condamnat pentru furt calificat, infracțiune pentru care primise o pedeapsă de trei ani de închisoare. Acesta era încarcerat în regim semideschis și muncea sub supraveghere atunci când a reușit să fugă.

Pentru că a evadat, bărbatul riscă acum o prelungire a pedepsei, de până la trei ani de închisoare.