Clinica Psihiatrie II, saloanele pentru femei, din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova a fost complet reabilitată, lucrările de renovare și modernizare fiind recepționate, marți, în prezența autorităților municipale.

Potrivit reprezentanților administrației municipale, aceste lucrări de renovare erau absolut necesare, banii alocați reabilitării provenind din bugetul local.

„În cazul acestui spital, fondurile minime sunt folosite şi eficientizate la maximum. Este a treia oară în acest an când venim să vedem o investiţie la Spitalul de Neuropsihiatrie, ceea ce nu ne poate duce decât la ideea că ne putem baza pe această echipă managerială atunci când le alocăm fonduri“, a precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Managerul unității sanitare, Anca Tudor, a spus că și acest corp al clădirii, „Aripa femei”, a fost adus la standarde europene de funcționare, investițiile ridicându-se la suma de 380.000 de lei.

„Iată că și «Aripa femei» din clădirea Secţiei clinice de psihiatrie II arată la standarde europene, după ce, în vară, au fost făcute reparaţii şi la «Aripa bărbaţi» a clinicii, iar pacientele care vor fi internate aici să plece dacă nu vindecate măcar cu o stare ameliorată“, a declarat Tudor.

Lucrările au vizat, potrivit reprezentanților unității sanitare, reparaţii curente, igienizări în toate saloanele, înlocuirea covorului medical şi refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare. De asemenea, au fost înlocuite frigiderele vechi din saloane cu altele noi, au fost schimbate și caloriferele și s-au recondiționat grupurile sanitare.

În Clinica de Neurologie a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova ajung peste 170 de pacienți lunar. Mai mult de jumătate dintre aceștia au suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, situat pe Calea Bucureşti, are 378 de paturi. Este un spital de monospecialitate, unde se tratează cele mai multe și grave cazuri din Oltenia pe patologia neurologică și psihiatrică.

Articolul precedentVIDEO/FOTO. 13 bărbați reținuți în urma a 12 percheziții făcute în Calafat, după scandalul de acum 10 zile
Articolul următorABA Jiu și Grupul Feroviar Român, în instanță după accidentul feroviar de la Cârcea. De ce s-a ajuns în această situație