Combustibilul din trei vagoane, căzute într-o râpă, după ce un tren încărcat cu biodiesel a deraiat, în zona viaductului de la Cârcea din Dolj, a fost preluat în totalitate cu ajutorul unei cisterne, după cum anunță reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu.  

Potrivit ultimelor verificări efectuate marți dimineață, de către echipele constituite în acest sens, cantitatea de biodiesel, care plutește la suprafața apei, s-a diminuat. „În cursul zilei de luni, după ora 10 a.m., azi noapte și azi până la ora la prânzului, s-a continuat acțiunea de golire cu vidanje a amestecului de apă și biodiesel a gropilor realizate aval de viaductul de cale ferată de la Cârcea și din amonte de barajul de la Preajba. Luni, s-a golit cu ajutorul unei cisterne vidanje, conținutul de biodiesel din trei cisterne vagon prăbușite în râpă, biodieselul recuperat fiind înmagazinat în cisternele vagon din incinta RELOC. În această dimineață s-a verificat întregul sector aval viaduct CF Cârcea până la acumularea de la Preajba, observându-se diminuarea clară a cantității de biodiesel care plutește la suprafața apei”, informează reprezentanții ABA Jiu.

Marți, s-a luat decizia săpării unei gropi de mari dimensiuni care să preia, cu ajutorul pompelor, apa curată. „Tot în acestă dimineață, echipe complexe de la A.B.A. Jiu sub supravegherea directă a conducerii A.B.A. Jiu au săpat aval de barajul de la Preajba o groapa de dimensiuni considerabile care a fost impermeabilizată cu geotextil. Rolul acesteia este de a prelua apa clară, curată din acumularea din amonte prin pompare. În paralel s-a săpat o altă groapă din care o cisternă vidanjă preia numai biodieselul dirijat în aceasta”, mai transmit cei de la ABA Jiu.

 

 

Articolul precedentFOTO. Ghenele de gunoi, focare de infecție în mai multe cartiere din Craiova
Articolul următorElevii de 10 ai județului Dolj, premiați