„AC Barbers” este pariul tânărului slătinean Alex Curt, care a renunţat la viaţa pe care o ducea în Anglia, unde câştiga suficienţi bani pentru ca el şi familia sa să ducă un trai fără griji, şi s-a întors acasă, la Slatina.  

Alex Curt s-a întors la Slatina, după mai bine de cinci ani în care a locuit şi muncit în Anglia. Tânărul a adus acasă conceptul de „barber shop”, iar la aproape două săptămâni de la deschidere, salonul său de pe strada Libertăţii este deja luat cu asalt de slătineni care vor cele mai noi frizuri, tunsori de bărbi sau un bărbierit curat.

„M-am gândit că Slatina are nevoie de un barber shop ca acesta şi am încercat să aducem aici tot ceea ce am văzut pe afară, prin Anglia şi alte ţări. Am deschis de doar două săptămâni şi, neaşteptat, suntem foarte aglomeraţi”, spune Alex.

În urmă cu cinci ani, Alex părăsea România cu direcţia Anglia însă mărturiseşte că, încă de atunci, şi-a propus să se întoarcă acasă.

„În Anglia, doar asta am lucrat, zi de zi, timp de vreo cinci ani. Am fost în Colchester, la o oră de Londra, dar în tot acest timp m-am gândit să mă întorc acasă. Chiar cu gândul ăsta am plecat, să mă întorc la Slatina”, mărturiseşte el.

El mai spune că primul contact cu insula britanică a fost dur, însă lucrurile s-au rezolvat de la sine.

„Sincer, nu am fost bineprimiţi în 2012, în Anglia, dar cu timpul şi-au dat seama că au nevoie de noi, de ceea ce facem noi, şi ne-am acomodat unii cu alţii. Impactul a fost prima dată”, spune Alex Curt.

Acesta adaugă că nu e mare diferenţă între clienţii pe care îi avea în Anglia şi cei din Slatina. Mentalităţile sunt diferite, dar orice om are nevoie de o tunsoare reuşită.

„Meseria asta am învăţat-o în Bucureşti, unde am şi practicat-o câţiva ani, apoi am plecat în Anglia. Sincer, nu e mare diferenţă între a tunde englezi şi a tunde slătineni, doar că există o cultură diferită. Ei sunt mai libertini, au alt stil de viaţă, în timp ce noi suntem altfel, mai conservatori. Frizurile sunt aceleaşi, e acelaşi trend în toată lumea”, mai spune proprietarul „AC Barbers”.

Dacă să plece din ţară s-a decis repede, Alex mărturiseşte că i-a fost mai greu să ia hotărârea revenirii acasă. La nici două săptămâni de la deschiderea afacerii, însă, scaunele de aşteptare ale barber shop-ului de pe Libertăţii sunt ocupate toate.

„Prima decizie, cu plecatul, a fost spontană, adică m-am hotărât în câteva zile şi am şi plecat. Întoarcerea, însă, a fost o decizie mult mai grea. Ne-am tot gândit vreo doi ani, ne-am uitat de spaţiu, nu a fost ceva uşor, chiar a fost dificil să renunţăm la Anglia, dar acasă e acasă. Bani poţi să faci oriunde şi neaşteptat este faptul că ne apropiem de banii pe care îi făceam acolo”, a afirmat Alex Curt.

Care e diferenţa între frizerii şi conceptul de barber shop, tot Alex Curt explică.

„Ştiam că va prinde chestia pe care am făcut-o aici. Până la urmă, frizeria stă la baza barber shop-ului. Noi oferim servicii clasice şi moderne. Clasice, executăm bărbierit cu lama, cu briciul, avem nişte prosoape calde pe care le punem pe faţă, nişte măşti, este un serviciu complet. Am încercat să îmbinăm modernul cu clasicul”, spune el.

La vârsta de doar 16 ani, Alex ştia deja ce drum vrea să urmeze în viaţă, iar acum, când este picioarele lui, îi învaţă şi el pe alţii.

„La 16 ani, a trebuit să mă decid ce vreau să fac. M-am tot gândit şi nu prea am avut de ales pentru că ai mei n-au avut o situaţie foarte bună. Am avut câteva opţiuni – bucătar, mecanic, dar eu am ales să fiu frizer. La noi este un băieţel în vârstă de 16 ani şi s-a hotărât să înveţe meseria asta. Acum face mai mult munca de jos, ne ajută pe noi. Aşa am început toţi, am dat cu mătura, am spălat toaleta, aşa se învaţă”, spune el.

„E loc pentru toată lumea”, răspunde Alex Curt atunci când este întrebat de concurenţă.

„Ne promovăm foarte mult pe Facebook, Instagram, tot ce înseamnă social media în general. Concurenţa? E loc pentru toată lumea”, a conchis Curt.

Barber shop-ul „AC Barbers” poate fi găsit în Slatina, pe strada Libertăţii nr 2, la parterul blcului FA 15. Ca să nu fiţi nevoiţi să aşteptaţi îndelung pentru o tunsoare, programaţi-vă din timp la numărul 0737 285 009.

Articolul precedentUn medic de la Spitalul din Craiova riscă să fie dat afară. Acesta își filmează pacienții și îi pune pe pagina de socializare
Articolul următorManagerul Spitalului din Craiova, în război cu medicii și asistentele care fumează în instituție