Aproximativ 60 de cadre medicale ale Spitalului Filantropia din Craiova protestează, joi dimineață, în fața instituției, acestea fiind nemulțumite de faptul că li s-au diminuat sporurile pentru condițiile de muncă.

Directorul spitalului spune că decizia a fost luată miercuri și dă asigurări că angajații își vor primi sporurile pentru gărzi sau pentru week-end.

„Este o acțiune ca urmare a unei decizii pe care am luat-o în Comitetul Director. Este o decizie de diminuare a sporurilor, dar nu vorbim despre sporuri pentru gărzi, cele pentru week-end, ci pentru condițiile de muncă. Practic, am luat o decizie de management cu respectarea legii. Noi acordam sporuri, la valoarea lor maximă și nu ne mai încadrăm. Voi sta de vorbă cu cei care au ales să iasă în fața unității și le voi mai explica. Vom avea o nouă întâlnire cu sindicatele, cu cei de la primărie, azi, și căutăm soluții. Nu spun că este ușor, dar am aplicat legea”, a spus managerul Spitalului Filantropia, Liviu Radu.

Acesta a spus că, de exemplu, pe o secție unde sporul pentru condițiile de muncă era de 15% va ajunge la 12%, iar unde era 85% scade la 50 %.