O salariată a fabricii Ford Craiova a fost diagnosticată cu COVID-19, vineri, alţi şase colegi care au avut contact direct cu aceasta intrând în izolare la domiciliu.

Sfătuită de familie, femeia a mers, luni, la o clinică privată din Craiova pentru a-şi face testele în vederea depistării infectării cu coronavirus, pentru că era răguşită. 

Rezultatele au venit vineri, confirmând faptul că femeia are COVID-19. Aceasta a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, medici repetând testarea şi aşteptând acum rezultatul.

În ceea ce priveşte măsurile luate la nivelul fabricii, după un prim triaj epidemiologic, şase colegi de-ai femeii, care au intrat în contact direct cu aceasta, au fost trimişi în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj va decide ce măsuri vor fi luate şi cu alţi anagajţi, în funcţie de triajul epidemiologic.

Activitatea în fabrica Ford Craiova a fost reluată în data de 4 mai.

Angajaţii lucrează în două ture şi doar 4.700 de oameni, din 6.300 de angajaţi, au revenit a muncă, ceilalţi fiind în şomaj tehnic.

Când au reluat activitatea, reprezentanţii Ford Craiova au precizat că au luat cele mai bune măsuri pentru protecţia angajaţilor, cu pauze mai mari tocmai pentru a se face dezinfectarea spaţiilor, angajaţii poartă măşti şi viziere, mijloacele de transport fiind şi acestea dezinfectate.