Pista Aeroportului din Craiova a fost lovită de trăsnete, în mai multe locuri, din cauza fenomenelor meteo extreme, din ultimele zile, formându-se adevărate cratere în asfalt.

Ploile înregistrate săptămâna trecută au creat pagube serioase Aeroportului din Bănie, fiind afectată nu doar pista de aterizare, ci și o parte din tavanul clădirii. Au fost probleme și în partea de terminal, cedând pluviala. „Ceea ce vă spun în premieră este faptul că și pista a fost trăsnită în patru locuri. După ploi, până dimineață reparasem cele patru cratere, înlocuisem tavanul care a fost distrus de căderea de apă și reușisem să ținem oarecum sub control pătrunderea apei. S-a infiltrat printre acel perete cortină de la clădirea nouă și peretele vechi al fostei săli de așteptare. În partea de terminal plecări a cedat pluviala care nu a putut să preia absolut toată apa care a fost pe clădire, drept pentru care și colegii mei au urcat pe clădire și au ajutat la evacuarea apei de acolo, folosind pe post de pompă o mașină de pompieri. La momentul acesta am reușit să facem o soluție provizorie pentru a preîntâmpina astfel de evenimente neplăcute și urmăm căile legale pentru refacerea unei părți de hidroizolație dintre cele două clădiri”, a precizat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a spus că s-au luat măsuri în acest sens, urmând a fi remediată întreaga situație. „Ne cerem scuze. Nu ne-am așteptat la un asemenea eveniment. În primul rând că a fost o ploaie cum nu s-a mai văzut și a cedat hidroizolația. S-au luat măsurile să se rezolve. O spun și eu din partea Consiliului Județean că ne cerem scuze pentru acest incident”, a declarat Prioteasa.

Articolul precedentAccident în Olt. O femeie şi o fetiţă de cinci ani, rănite (FOTO)
Articolul următorCraiova şi-a aflat adversarul, în caz că trece de Leipzig