Liceul Teoretic „Adrian Păunescu” din comuna Bârca este înscris, și anul acesta, pe lista unităților școlare la nivelul cărora se va implementa programul „Masă caldă”, vestea bună pentru cei peste 500 de beneficiari fiind că a crescut suma alocată în acest sens, de la 7 lei/porție la 10 lei/porție. Întrucât unitatea de învățământ nu dispune de o locație unde elevii să poată servi meniuri calde, aici se va opta, ca până acum, pentru sandwich-uri.

Conducerea liceului doljean a precizat faptul că această măsură este extraordinară pentru elevii din comună, nu mai puțin de 512 elevi ai instituției, care provin din familii nevoiașe urmând să primească pachetul alimentar.

„La Bârca, sunt 512 înscriși care vor beneficia de acest program. Și de această dată vom face parte din acest proiect, ceea ce ne bucură. La noi la școală sunt elevi care provin din familii cu situații materiale reduse, fapt pentru care acest program este extraordinar. Nu mai sunt cheltuieli cu pachetul pentru școală și se simte acest lucru în bugetul unei familii. Pentru cei care sunt de dimineață, masa se servește în pauza mare, între 10:00 și 10:20, iar pentru elevii care învață după amiază avem pauză între 15:00 și 15:20”, a precizat Petre Dumitru, directorul Liceului Teoretic „Adrian Păunescu” din Bârca.

Întrucât nu au încă o locație unde să poată fi servită masa caldă, în Bârca se merge pe varianta pachetului alimentar. Astfel, elevii de aici primesc câte un sandwich, în limita a 10 lei/zi/beneficiar.

„Programul s-a dovedit a fi foarte eficient. Noi nu putem beneficia de o masă caldă efectiv, pentru că nu avem o cantină, un spațiu adecvat. Avem condiții de depozitare, de păstrare, fapt pentru care s-a mers pe varianta pachetului alimentar, un sandwich pe care îl primește fiecare elev. Primăria ne ajută acum cu amenajarea unui sapțiu, a unei săli unde elevii să poată servi acest pachet. Am convingerea că anul viitor începe și construirea acestui spațiu”, a mai spus Dumitru.

Noutatea acestui program este că bugetul se aprobă pentru un an calendaristic, nu școlar, și astfel nu vor mai exista întârzieri, masa fiind asigurată chiar din luna septembrie.

Directorul instituției din Bârca a mai spus faptul că alți 187 de elevi din comună beneficiază de un program pe fonduri europene, fiindu-le asigurată o masă caldă în fiecare zi, masă pe care o servesc în incinta Primăriei Bârca.

Articolul precedentUn bărbat din Dolj a bătut o vecină pentru că l-ar fi bârfit prin sat. Poliţiştii l-au reţinut
Articolul următorAmbasadorul Israelului în România a vizitat municipiul Craiova