Prima ediție a Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”  va avea loc la Craiova, în data de 19 decembrie, proiectul fiind lansat, joi, de către autoritățile municipale în prezența fiicei fostului mare fotbalist, Lorena Balaci.

Prezentă la Craiova, Lorena Balaci a spus că își dorește să continue activitățile derulate în memoria tatălui său și că această Gală este doar un prim pas din seria celor care vor urma.

„Este un moment foarte dificil pentru mine. O parte din inimă îmi râde, o parte îmi plânge. Nu aș fi vrut să fiu aici, acum, în acest mod, dar pe de altă parte îmi râde inima pentru că această Gală va fi organizată pentru tata, pentru a-i cinsti memoria așa cum se cuvine. Probabil că mulți știu că deja de doi ani, chiar de aproape trei ani sunt implicată în fenomenul fotbalistic. Poate că Dumnezeu m-a adus în acest sport pentru ca, la un moment dat, sa preiau tot ceea ce tata m-a învățat de-a lungul timpului. Sunt tristă pentru că nu aș fi vrut ca această Gală să fie de fapt, mai mult, un memorial, dar sunt bucuroasă că îi cinstim memoria. În primul rând, tata a iubit copiii, a iubit tinerele talente, și-a dorit, în special pentru Craiova, pentru că tata a fost un excelent ambasador al acestui oraș, ca să se descopere talentele acestui județ. Și-a dorit ca echipa Universitatea Craiova să folosească cât mai mulți jucători-produs al județului. Îmi doresc să continui activitatea lui cât mai departe și acest eveniment să fie doar primul pas pentru a-i păstra memoria vie pentru că știu, cu siguranță, că acest lucru și l-a dorit tot timpul”, a spus Lorena Balaci.

Aceasta a mai spus că va înființa și Asociația Sportivă „Ilie Balaci”, care va avea sediul în București, dar care va permite realizarea multor proiecte din domeniul fotbalului.

În cadrul Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”, organizată pe 19 decembrie, la sediul Filarmonicii Oltenia, vor fi premiați cei mai buni juniori din fotbalul doljean.

Potrivit președintelui Asociației Județene de Fotbal Dolj, Horațiu Stănescu, propunerile de premiere sunt următoarele: premiere „Fotbalistul Junior al anului”; „premiere Antrenorul anului”; premiere 10 jucători juniori de fotbal, important fiind ca toate persoanele propuse spre premiere să fie legitimate la cluburi de fotbal de juniori.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a precizat faptul că, prin organizarea acestei Gale, se împlinește dorința lui Ili Balaci de a forma și motiva fotbaliști din Oltenia, menționând că evenimentele din anii următori vor fi mult complexe întrucât timpul va permite acest lucru. Pe lângă această gală va fi organizat și un turneu, a mai spus Genoiu.

„Unele dintre lucrurile pe care le-am promis şi pe care ni le-am asumat legate de un eveniment nefericit, dar cu dorinţa de a le transforma în lucruri frumoase au fost cele legate de Bulevardul „Ştirbei Vodă” care s-a transformat pe tronsonul de la Ciupercă şi până la Parcul Tineretului, conform Hotărârii Consiliului Local, în Bulevardul Ilie Balaci şi la ora aceasta se fac formalităţile, iar cea de-a doua promisiune a fost cea legată de Gala „Ilie Balaci”. Este un lucru pe care l-am reţinut dintotdeauna, din dorinţele lui Ilie Balaci, fiind acela de a creşte şi a forma fotbaliştii din bazinul Olteniei, poate cei mai talentaţi din regiune, din ţară, din care şi el a provenit şi mai bine ca el nu ştia nimeni ce înseamnă această pepinieră şi ce înseamnă talentul oltenesc în fotbal”, a menționat Genoiu.

Articolul precedentUn bărbat din Prahova, aproape că a furat dintr-o grădiniţă din Craiova. A fost găsit ascuns într-un dulap
Articolul următorLiftiera care a cerut din cadourilor copiilor bolnavi de cancer şi-a dat demisia