Centrul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Filieșenilor din județul Dolj a fost închis, miercuri seară, după ce un pacient, în vârstă de 67 ani, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul virus.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, bărbatul a fost transferat, miercuri seară, la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19.

Totodată, imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii.

„Au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al Spitalului Filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Cu acest caz, județul Dolj ajunge la cinci pacienți confirmați cu noul coronavirus.

 

Articolul precedentDolj: Spitalul de „Infecțioase” mai are 473 de teste disponibile
Articolul următorCraiova: Mașina pizzeriei aparținând lui Ciprian Ogarcă, câștigător Master Chef, furată