Ilie Balaci,în vârstă de 62 de ani, legendarul jucătorul al Craiovei Maxima, a murit, duminică dimineață, din cauza unui stop cardio-respirator.

Potrivit unor surse, acesta a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică într-un local din Craiova. Duminică dimineață i s-a făcut rău, dar medicii ajunși la locuința sa nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, declarând decesul. Din primele informații se pare că acesta a suferit un atac cerebral.

„N-a ajuns la spital. Ambulanța a fost solicitată la domiciliu, l-au găsit în stop cardio respirator. Au resuscitat, au cerut și SMURD-ul în ajutor, iar în urma cu câteva minute au confirmat decesul, după mai bine de o oră de resuscitare”, a declarat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

„Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! Nu te vom uita niciodată, Ilie Balaci!”, este mesajul celor de la CS Universitatea Craiova.

Din păcate, cariera de jucător a lui Ilie Balaci a fost scurtată atât de o serie de accidentări repetate, cât şi de contextul politic din fotbalul autohton, în perioada comunistă. Legendarul mijlocaş a jucat 12 din cei 15 ani ai carierei sale la Universitatea Craiova, prima echipă românească ajunsă în semifinala Cupei UEFA, în sezonul 1982-1983.

La naţională, pentru care a debutat la 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a jucat de 69 de ori şi a dat 8 goluri. A fost căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984, însă nu a jucat la turneul final din cauza unei accidentări.

Articolul precedentO familie din Dolj, părinții și doi copii, morți într-un accident rutier lângă Calafat
Articolul următorZi neagră în Bănie! Val de mesaje de regret în memoria lui Ilie Balaci