Un bărbat și o femeie, ambii din Craiova, care au deținut calitatea de asociat și administrator în cadrul unor societăți comerciale, având obiect de activitate achiziții intracomunitare de legume și fructe, au fost reținuți, joi, de către polițiștii doljeni, fiind acuzați de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

La locuințele acestora, dar și la sediul firmelor, au fost efectuate percheziții, trei persoane fiind conduse la audieri.

Ppotrivit IPJ Dolj, în perioada martie-iunie 2016, o femeie, de 37 de ani, din Craiova, cu sprijinul a doi bărbați, ar fi indus în eroare reprezentanții mai multor societăți comerciale din spațiul UE, cu prilejul achizițiilor efectuate de legume-fructe și servicii de transport, prezentând, în scopul acceptării relațiilor comerciale, înscrisuri contrafăcute de cei doi bărbați, prejudiciul cauzat furnizorilor intracomunitari fiind de 155.000 de euro.

„În urma activităților efectuate, trei persoane au fost conduse la sediul organului de cercetare penală pentru audieri, iar față de două dintre acestea, femeia de 37 de ani și un bărbat de 32 de ani, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Femeie a fost prezentată unității de parchet, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar bărbatul urmează a fi prezentat instanței de judecată în cursul acestei zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gârd.