Cinci cetăţeni străini, trei din Irak şi doi din Siria, au fost găsiți, duminică, de către polițiștii de frontieră din Calafat, ascunși într-un microbuz care se deplasa din Bulgaria în Germania, cei cinci bărbați găsindu-și loc în canapelele transportate cu acea mașină.

Reprezentanții Poliției de Frontieră de la Calafat au precizat faptul că la volanul microbuzului de afla un șofer turc. Acesta a susținut, în timpul audierilor, că nu știa de prezența celor cinci bărbați, declarând că a fost rugat de un prieten să transporte canapelele.

„În compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperite ascunse, în spaţii special amenajate în interiorul canapelelor, cinci persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni irakieni şi doi cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, care au declarat că intenționau să ajungă astfel într-un stat din vestul Europei. La cercetări, șoferul a declarat că a fost rugat de un prieten să transporte canapelele în Germania și a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în microbuz”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Calafat.

Călătoria persoanelor în cauză a fost înreruptă, migranţii şi șoferul turc fiind preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentPrimarul Craiovei, întâlnire cu şefii ANL. Când ar putea începe construcţia cartierului Chinezesc
Articolul următorPatru doljeni reținuți în urma unui scandal ce a avut loc, în ziua de Sfântul Ion, în comuna Teasc