Consilierii judeţeni din Dolj au aprobat, marţi, studiul de fezabilitate pentru construirea complexului sportiv multifuncțional care va fi ridicat pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului“, din Craiova.

Valoarea investiţiei este de 370 de milioane de lei, cu TVA. Conform documentației elaborate de proiectant, obiectivul – unic în România, va include o arenă de atletism și un velodrom concepute să asigure condiții pentru organizarea unor competiții de nivel internațional.

„Vreau să menționez faptul că proiectul tehnic al acestei baze multifuncționale se află într-un stadiu avansat al elaborării, urmând ca în prima parte a lunii iunie să-l recepționăm și să putem demara licitația de atribuire a contractului de lucrări. Tot astăzi am semnat și ordinul de începere a lucrărilor pentru eliberarea amplasamentului, astfel încât terenul să fie pregătit pentru realizarea obiectivului”, a transmis președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a adăugat că a fost contractată o echipă de consultanți în domeniu, care a reușit să obțină toate avizele de la federațiile de profil.

„Valoarea investiției în realizarea noii baze este estimată la 73 de milioane de euro, din care 48 de milioane de euro, fără TVA, vizează construirea efectivă a centrului sportiv. Consider că este un proiect de maximă importanță nu doar pentru sportul doljean, ci pentru tot sportul românesc. Anticipez că, timp de 6 – 7 luni pe an, sala va fi ocupată de loturile naționale, care vor ajunge aici pentru a se antrena, cu atât mai mult cu cât în țara noastră nu se găsește nimic asemănător“, a mai declarat Cosmin Vasile.

Ce va cuprinde complexul sportiv

Potrivit indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate, pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului“ va fi edificată o construcție cu parter, subsol și 3 etaje, cu o suprafață desfășurată totală de aproape 35.000 de metri pătrați.

Centrul sportiv va include un velodrom de categoria I, proiectat pentru o viteză de 80 – 85 km/h, o pistă de alergare ovală în lungime de 200 de metri, cu 6 culoare, și o pistă dreaptă, de 60 de metri, cu 8 culoare, dar și zone pentru probe precum săritura în înălțime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutății. În cadrul complexului se vor mai regăsi vestiare pentru sportivi și arbitri, sală de conferințe, restaurant, spații administrative, sală de forță, precum și tribune cu o capacitate totală de peste 6.000 de locuri.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentDolj: Adolescenţi reţinut după o serie de furturi dintr-o comună. Băiatul fura scule electrice, unelte şi electrocasnice
Articolul următorCulturi agricole afectate de vânt în 15 localităţi din Dolj (VIDEO)