Culturile agricole din 15 localităţi din judeţul Dolj au fost afectate de vântul puternic din ultimele zile, mai multe solarii fiind distruse în totalitate.

Potrivit prefectului Dan Diaconu, cel mai grav au fost afectate localităţile Călăraşi şi Desa.

„I-am expus deja situația ministrului Agriculturii și i-am solicitat sprijin în acest sens.  Am reluat în această dimineață discuțiile și cu cei de la Direcția Agricolă Dolj. Primim rapoarte de evaluare din partea UAT-urilor. Până în acest moment am primit informații oficiale cu pagubele de la Călărași și Desa, dar din informațiile pe care le am de la Direcția Agricolă Dolj, ar fi mult mai multe localități afectate de vântul puternic de miercuri. Ar fi vorba de 15 localități.

Fermierii afectați trebuie să știe că este esențial să meargă să depună cereri de despăgubire la sediile primăriilor. Nu este deloc plăcut ce s-a întâmplat. Munca oamenilor a fost distrusă pe alocuri în totalitate. Avem solarii distruse în proportie de 100%, culturi distruse, ce se aflau in stadii avansate de dezvoltare.

Locuitorii trebuie să aibă răbdare, suntem alături de ei și o să mă asigur ca vor fi efectuate toate demersurile pentru a-i ajuta”, a declarat Dan Diaconu.

El a adăugat că InstituțiaPrefectului Dolj va emite un Ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare a pagubelor, comisie ce se va deplasa în fiecare localitate pentru a analiza situația.

În ultimele două zile, judeţul Dolj s-a aflat sub Cod Galben de vânt puternic. Vitezele vântului au atins, în general, între 45 şi 65 kilometri pe oră.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentComplex sportiv cu arenă de atletism și velodrom, la Craiova
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET