Un elev din Craiova a obținut locul al doilea la Olimpiada Internațională a Elenismului, la gimnaziu, reprezentantul Doljului, Dalamidom Ilias, învățând la Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe” din municipiu. Acesta a fost pregătit, pentru competiție, de către profesorul Giuvanidis Xantula, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Olimpiada a ajuns la cea de-a șaptea ediție și a avut loc în perioada 8-11 septembrie, la București, la Palatul Parlamentului.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Uniunea Elenă din România.

Doljul a fost reprezentat de către elevul în clasa a VIII- a al Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe Craiova, Daladimos Iliaș, îndrumat de către profesoara Giuvanidis Xantula.

La această competiție se evaluează nivelul competențelor generale de comunicare, vizând receptarea textelor scrise în diferite situații de comunicare, redactarea unui text simplu și coerent pe teme familiare sau de interes personal, descriind experiențe și impresii, elaborarea unui eseu pe o temă dată, transferul și medierea mesajelor în situații variate de comunicare.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre CRIZA în energie: „În toată lumea se face economie. Este greșit ca statul să reglementeze tot”
Articolul următorCraiova: A coborât din limuzină şi a rupt flori din parc