Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) urmează să anunţe data la care va începe construcţia blocurilor din cartierul Chinezesc.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a avut luni o întânire cu conducerea Agenţiei.

„Astăzi, la sediul Agenției Naționale pentru Locuințe, am discutat cu domnii directori Andrei Cosmin Țurcanu și George Ciprian Stan detalii depre momentul începerii execuției blocurilor din fostul cartier Chinezesc (cartierul Nicolae Romanescu). În perioada următoare vom avea o întâlnire comună la Craiova cu ei pentru informarea populației despre aceste construcții“, a afirmat acesta.

În urmă cu un an, Primăria Craiova a decis să nu mai prelungească termenul chinezilor de la Shandong Ningjian Construction Group Investment Romania, care ar fi trebuit să construiască un cartier de peste 1.800 de locuinţe în oraş, asiaticii susţinând că ies din afacere cu o pierdere de opt milioane lei şi că în maximum o lună ar fi reuşit să obţină finanţarea pentru a începe construcţia.

Noul cartier de locuințe din Craiova urma să fie construit pe un teren al Armatei, transferat Primăriei Craiova la a cărei conducere se afla actualul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Transferul terenului s-a făcut, prin Hotărâre de Guvern, cu condiția ca Ministerul Apărării Naționale (MApN) să primească, în vederea cumpărării, în acest cartier, 250 de locuințe. Terenul respectiv are o suprafață de 67.511 mp, iar municipalitatea craioveană l-a concesionat firmei chineze Shandong Ningjian Construction Investment pentru o perioadă de 49 de ani, pentru a construi pe acesta un cartier cu aproximativ 1.800 garsoniere şi apartamente, grădiniţă, magazine, farmacie, cabinete medicale, sală de fitness, dar şi piscină.

Prețul unei locuințe în acest cartier ar urma să pornească de la 21.500 euro. Lucările la cartier au început în luna martie 2015, iar până acum au fost realizate în proporție de 10%.

Articolul precedentPeste 1.000 de studenți craioveni, ajutați să își termine studiile
Articolul următorVIDEO/FOTO. Trei irakieni și doi sirieni, ascunși în canapelele transportate cu un microbuz, prinși în Vama Calafat