Locuitorii orașului Filiași din județul Dolj sunt obligaţi, începând de miercuri, să îşi acopere gura şi nasul, când vor ieși din locuințe. Cei care nu au măști pot folosi eşarfe sau fulare, hotărârea fiind adoptată de către autoritățile locale în urma recomandărilor făcute de către specialiști. 

Edilul orașului Filiași, Costeluș Gheorghe, a plănuit să împartă 7.000 de măști de protecție, din plicurile distribuite cetățenilor nelipsind masca, o pereche de mănuși, un pliant cu informații despre noul COVID-19 dar și o felicitare cu un mesaj pentru Paște.

„Urmare a hotărârii CSLU Filiași și Consiliului Local, pe raza orașului nostru și a satelor aparținătoare, începând de miercuri, 15.04.2020, va fi obligatoriu să se poartă mască facială sau orice alt material pentru acoperirea căilor respiratorii”, este mesajul autorităților din Filiași.

Ideea de a împărți acele plicuri nu este văzută cu ochi buni de către toți locuitorii orașului Filiași. Imediat după ce pe paginile de facebook au apărut fotografii cu materialele respective, au apărut și persoane care au spus că nu au primit nimic.

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor acoperi tot necesarul, dacă vor împăca locuitorii urbei și, mai ales dacă cheltuielile cu astfel de materiale se justifică. O mască din categoria celor împărțite la Filiași poate fi purtată trei sau patru ore. Autoritățile au plănuit ca fiecare familie să primească un astfel de plic, dar nu s-au gândit că din acea familie fac parte mai multe persoane.

Un astfel de plic costă aproximativ 10 lei. Cum autoritățile au gândit distribuirea unui număr de 7.000 de astfel de materiale, se va cheltui, din buget, suma de aproximativ 70.000 de lei. Totul pentru a proteja un membru al unei familii din Filiași pentru maximum trei ore.

Articolul precedentPercheziții lângă Calafat și Timișoara. Persoane reținute pentru trafic de migranți
Articolul următorPosibil focar de coronavirus într-un cartier din Craiova