Mai mulți cetățeni de etnie romă, din cartierul craiovean Romanești, au fost internați cu forța în Spitalul de Boli Infecțioase din localitate, după ce trei membri ai familiei acestora au fost testați pozitiv cu noul virus. Cele nouă persoane au făcut scandal, la unitatea medicală, marți seara, fiind convinse, într-un final că trebuie să rămână internate. 

Totul ar fi pornit, spun surse medicale, după ce un copil în vârstă de 5 luni s-a simțit rău și a fost luat, împreună cu mama și bunica, și dus la spital. Familia respectivă era în izolare la domiciliu după ce au revenit din Anglia, potrivit surselor.

Mama, bunica și micuțul au fost testați, s-a depistat că sunt infectați cu noul virus, dar au refuzat să ofere informații și despre ceilalați membrii ai familiei, moment în care a început conflictul.

Într-un final, de la domiciliu au fost luați alți nouă cetățeni și au fost duși cu mascații la spital, unde au continuat să facă scandal, lovind cu picioarele tot ce le-a ieșit în cale. Pentru a-i liniști, cadrele medicale au apelat, din nou, la forțele de ordine.

Nu a fost nevoie de luarea anumitor măsuri, spun surse din rândul celor care au intervenit, întrucât, în cele din urmă, oamenii au înțeles că trebuie să rămână internați.

 

 

Articolul precedentUnde-i lege nu-i tocmeală. Protecție, într-un oraș din Dolj, cu măști și felicitări trimise în plic
Articolul următorJandarmii din Craiova au primit, de la un producător local, combinezoane de protecție