Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, obținerea fondurilor europene pentru un proiect cu valoarea totală de 9,5 milioane de euro, depus în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, prin care va fi modernizat un tronson din drumul județean 561B Segarcea – Zăval.

Reabilitarea va facilita accesul către partea sudică a județului Dolj, modernizarea acestui tronson contiuând seria proiectelor demarate în urmă cu câțiva ani. „De curând, am semnat documentele prin care obținem finanțare pentru un proiect de colaborare transfrontalieră cu parteneri din țara vecină, un demers care vizează modernizarea unui tronson de peste 12 kilometri din drumul DJ 561B Segarcea – Zăval și pe care ni l-am dorit foarte mult. Practic, această porțiune de șosea continuă o inițiativă pe care am lansat-o în urmă cu câțiva ani și care va permite accesul mai facil către sudul județului, către portul și punctul de trecere a frontierei din Bechet. Modernizarea acestui tronson, care pornește din comuna Valea Stanciului și ajunge în satul Padea, din comuna Drănic. Ultimul sector de drum, cel dintre Padea și Segarcea, și el în lungime de 12 kilometri, ar putea fi abordat în perioada următoare, tot prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria”, a declarat Ion Prioteasa.

Lucrările de modernizare a acestui tronson nu se referă doar la reabilitarea și asfaltare, ci și la o campanie de informare cu privire la siguranța rutieră. „Referitor la modernizarea drumului DJ 561B, doresc să menționez că, în afară de lucrările efective de infrastructură, demersul mai cuprinde și instrumente comune de cooperare cu partea bulgară, inclusiv o campanie de informare în rândul publicului cu privire la siguranța rutieră. Proiectul se află în faza de lansare a licitației pentru contractarea serviciilor de elaborare a proiectului tehnic, urmând ca tot în cursul acestui an să inițiem și procedura pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor”, a afirmat Daniela Băluță, directorul executiv al Direcției Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj.

Acestea este cel de-al 13-lea contract cu finanțare nerambursabilă pe care Consiliul Județean Dolj îl semnează în actualul mandat, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 128 de milioane de euro.

 

Articolul precedentLiceul Voltaire din Craiova, tot în aer. Colegiul gazdă evită transferul sălilor de clasă
Articolul următorPolițiștii din Dolj au făcut bilanțul primelor șase luni din acest an. Faptele de natură penală, tot mai puține