Consilierii municipali din Craiova au readus în discuție, joi, în cadrul ședinței ordinare, situația Liceului Voltaire din municipiu. Luna trecută, instituția de învățământ a căpătat un spațiu unde elevii să poată învăța din toamnă, în incinta unui alt liceu din Craiova, dar nici până la această dată nu s-a realizat transferul între cele două unități.

Consilierul municipal Dumitru Mănescu a solicitat ca reprezentanții Primăriei Craiova să intervină în această situație, mai ales că dascălii și elevii Liceului Voltaire au o stare de disconfort și incertitudine cu privire la cum vor sta lucrurile din septembrie încolo. „Sunt membru în CA a Liceului Voltaire. Spațiul a fost alocat, Prefectura Dolj a vizat totul, deci este legal. Problema este că domnii de la Colegiul Odobleja, instituția gazdă, practic, amână acea întâlnire în cadrul căreia se face transferul de spații. Nu știm de ce se tot amână. Trebuie clarificate lucrurile întrucât profesorii stau într-un stres continuu”, a spus Mănescu.

Edilul Mihail Genoiu a promis că o echipă va reevalua situația de la Colegiul Național „Ștefan Odobleja” din Craiova, mai ales că reprezentanții acestei unități pun lacătul pe ușile laboratoarelor când se anunță vreun control în cadrul instituției. Aceste laboratoare au fost realizate grație unui proiect pe fonduri europene și nu se permite modificarea lor. Rămâne de văzut de ce reprezentanții acestui colegiu se opun verificărilor. „Nu știu de ce s-a ajuns la această situație. Noi am căutat spații peste tot pentru acest liceu care ni s-a cam pus în brațe. Universitatea l-a creat și apoi, văzând că nu are cum să rezolve cu acreditarea, din cauza spațiului, ni l-a predat nouă. În cele din urmă am rezolvat oarecum problema, dar iată că am deranjat la Odobleja și nu știu de ce. Va merge din nou o comisie să verifice acele spații, acele laboratoare făcute pe fonduri europene. Data trecută, cei din comisia noastră nu au avut acces. Sălile erau închise, li s-a vorbit urât, o situație urâtă, ce-i drept. Dacă au modificat ceva în acele laboratoare, în afara proiectului, să își asume. Chiar nu știu ce ar avea de ascuns de îngrădesc accesul comisiei. Vom vedea cum stau lucrurile”, a spus Genoiu.

 

 

Articolul precedentProgram educativ pentru copiii de etnie romă din Dolj
Articolul următorTronsonul de drum dintre Segarcea și Zăval, reabilitat și modernizat. Se va face și informare pe linia siguranței rutiere