Nu mai puțin de o sută de copii de etnie romă din județul Dolj au beneficiat de un program educațional, proiectul demarând în data de 25 iunie și luând sfârșit vineri.

Acțiunile întreprinse în acest proiect au vizat, în special, comunitățile rome din Segarcea, Gângiova și Sălcuța, trei localități din județul Dolj. „Copiilor romi le-au fost oferite filme cu caracter educațional și întâlniri cu reprezentanți ai Poliției, Jandameriei Dolj, ISU Dolj Pompieri. Copiilor le-au fost prezentate elemente de tehnică și li s-a explicat importanța activării în domeniile de activitate care vizează ordinea publică. O sută de copii au sosit în municipiul Craiova, într-o excursie deosebită. Pe lângă atracțiile de agrement ale Băniei, micuții romi au vizitat și comandamentele forțelor de ordine, pentru a lua contact la fața locului cu cei pe ale căror urme profesionale vor să calce”, se arată într-un comunicat de presă al Partidei Romilor PRO EUROPA, Sucursala Dolj.

Programul se înscrie pe linia de bază a activităților Partidei Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj – Integrală Socială prin Educație.

Articolul precedentDoljeni infectați cu virusul West Nile
Articolul următorLiceul Voltaire din Craiova, tot în aer. Colegiul gazdă evită transferul sălilor de clasă