Trei cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși printre cutii cu haine, într-un microbuz, au fost depistați, duminică dimineață în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat.

Potrivit reprezentanților PTF Calafat, duminică la ora 06.30, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta haine ambalate în cutii de carton și urma să ajungă în Germania.

„Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți trei cetăţeni străini, ascunși printre cutiile cu textile. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, un bărbat, în vârstă de 22 de ani și doi minori, în vârstă de16, respectiv 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania”, au transmis reprezentanții PTF Calafat.

De asemenea, şoferul a spus că a preluat persoanele din Sofia şi urma să le transporte în Germania contra sumei de 3.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria, grupul de persoane şi şoferul  bulgar fiind preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentO femeie din județul Dolj s-a înecat în Jiu. Polițiștii verifică dacă a fost accident sau sinucidere
Articolul următorCraiova, sub invazia țânțarilor. Cum explică cei de la Salubritate această situație