Tot mai mulți craioveni reclamă faptul că țânțarii au devenit o mare problemă la nivelul municipiului, reprezentanții Salubrității explicând că nu s-a intervenit până în prezent din cauza ploilor de săptămâna trecută.

Duminică seară însă a luat startul o nouă etapă a dezinzecției pe domeniul public, prin pulverizare terestră.

„Începem, din această noapte, o nouă etapă de dezinsecție pe domeniul public, care se va desfășura prin pulverizare terestră. Prima operațiune pe care o vom executa este aceea de larvicidare, pe suprafața lacurilor din municipiul nostru”, au anunțat, duminică seară, reprezentanții Salubității Craiova.

Pentru o derulare a cestor acțiuni este nevoie ca vremea să fie bună, mai spun autoritățile.

„Ploaia din aceasta săptămână ne-a împiedicat sa demaram dezinsecția mai devreme. O astfel de intervenție nu se poate realiza când plouă sau când vegetația este umedă. Deși în această seară(n.r. duminică seară) erau șanse de ploaie, am decis să facem larvicidarea, singura operațiune care nu depinde de condițiile meteorologice și sperăm că vremea ne va ajuta sa finalizăm pulverizarea terestră a insecticidelor”, este explicația reprezentanților Salubrității Craiova.

În ceea ce privește soluțiile, în cazul în care sezonul va fi unul ploios, acestea nu prea există sau nici măcar nu s-a încercat căutarea lor. Salubritatea face trimitere la un caiet de sarcini care spune foarte clar că „nu se face dezinsecție pe ploaie, când vegetația e umedă, când sunt peste 25 de grade și când vântul bate cu putere”, după cum cei de la Salubritate au transmis.

 

Articolul precedentTrei sirieni, între care doi minori, găsiți între cutii cu haine, la Frontiera Calafat. Plătiseră șoferul pentru „cursa” spre Germania
Articolul următorCarte pentru copii, lansată de purtătorul de cuvânt al DJTS Dolj