O carte pentru copii și nu numai, după cum chiar autoarea o descrie, a fost lansată, duminică, la Craiova, la Teatrul „Marin Sorescu”, cea care prezintă situații firești din perioada copilăriei, într-un mod hazliu și cu „teme” pentru părinți fiind Rodica Fota, purtătorul de cuvânt al Direcției Județene pentru Spot și Tineret Dolj.

„Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison” este titlul cărții, povestioarele pe care Rodica Fota le propune copiilor fiind diferite din punct de vedere al subiectului.

„Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison reprezintă, din punctul meu de vedere, o ofrandă adusă copilariei. Este cartea aceea care te face să te gândeşti la copilăriei şi la năzbâtiile care o definesc, este cartea care îţi răpeşte involuntar un zâmbet, cartea care, deşi îţi prezintă o sumedenie de mâncăruri pe care le adori, ca pizza, burgeri sau bomboane de ciocolată, te face să înţelegi că nu este bine consumul lor constant, este cartea despre prietenia adevarată, cartea despre cât de important este să îţi urmezi visul şi să fi curajos. Beculeţ cel Inventiv & Thomas Edison este cartea pe care mi-am dorit dintotdeauna să o citesc şi, iată, am reuşit să o scrijelesc pe o foaie albă”, a spus autoarea cărții.

De la eveniment nu au lipsit acțiunile special gândite pentru cei mici. Astfel, o parte dintre copii a optat pentru colorat, decupat sau pentru realizarea mai multor obiecte din hârtie, în timp ce alții au preferat jocurile în grup fiind „antrenați” și provocați de către o echipă pusă pe distracție.

Și cum Rodica Fota este purtător de cuvânt al unei instituții din domeniul sportiv, de la eveniment nu avea cum să lipsească sportul, demonstrațiile de king boxing fiind apreciate de copiii de toate vârstele.

 

 

 

Articolul precedentCraiova, sub invazia țânțarilor. Cum explică cei de la Salubritate această situație
Articolul următorSe reabilitează și modernizează o gară din județul Dolj