Trei autogunoiere au ajuns, la sfârșitul săptămânii trecute, în parcul auto al SC Salubritate Craiova, numărul autovehiculelor cu an de fabricație 2018-2019, folosite la colectarea deșeurilor în Craiova, ajungând astfel la 12, anunță reprezentanții societății.

Valoarea totală a celor trei autocompactoare este de 1,23 milioane lei, fără TVA, cumpărarea fiind făcută prin licitație deschisă, în opt rate egale.

Autospecialele au normă de poluare Euro 6, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii, cameră video montată în spatele suprastructurii și monitor în cabină. Ulterior operaționalizării proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (SMID) în județul Dolj, cele trei autovehicule vor putea fi recarosate și folosite în activitatea de spălare mecanizată a străzilor, mai spun reprezentanții Salubrității Craiova.

„Valoarea totală a investițiilor derulate de Salubritate Craiova în perioada 2018-2019, în vederea modernizării parcului auto, este de peste 1,5 milioane de euro, bani proveniți din fondurile societății. La această sumă se adaugă valoarea lucrărilor la noul comandament de deszăpezire, lucrări în derulare a căror valoare este de peste 150.000 euro. Vom continua să investim masiv pentru că obiectivul nostru general este acela de a crește permanent calitatea serviciilor prestate, în beneficiul locuitorilor Craiovei”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

Anul trecut, SC Salubritate Craiova a contractat prin leasing operațional pe o perioadă de 24 de luni, șase autogunoiere. Alte trei autovehicule destinate colectării deșeurilor au fost cumpărate în rate la finalul anului, putând fi folosite, după implementarea completă a SMID, în activitatea de salubrizare stradală și în cea de deszăpezire. Tot anul trecut, operatorul de salubrizare a cumpărat prin leasing financiar o automăturătoare și patru autoutilitare cu o capacitate de două tone.

Articolul precedentApa de la Water Park Craiova, fără probleme. DSP Dolj va merge totuși în control
Articolul următorArme și tehnică militară din perioada medievală, expuse la Muzeul Olteniei