Arme albe, arme de foc, ghiulelele sau elemente de armură din perioada medievală, toate acestea vor fi expuse la Secția Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei, în perioada estivală, prima zi a evenimentului fiind joi.  

Potrivit reprezentanților Muzeului Olteniei, în expoziție se regăsesc 22 de piese reprezentând arme albe, arme de foc, ghiulele, piese de harnașament și elemente de armură, datând din perioada secolelor XVI-XIX, piesa centrală fiind o sabie de inspirație orientală.

„Piesa centrală a expoziției este o sabie cu lama curbată, de inspirație orientală. Șcimitar (shamshir) sau șimșir, este o sabie cu lama curbată, originară din Orientul Mijlociu. Cuvântul shamsher provine din persană, și ar însemna ghiara labei sau shamshir, sabia vânătorului, și apare în secolul XII. Apare la mongoli fiind preluată și de către turci care o vor denumi kilij, suferind unele modificări. Era folosită de călăreți, pentru că este o sabie ușoară, deci ușor de manevrat iar designul curbat ajuta să nu se blocheze precum săbiile drepte folosite de către europeni. Exponatul muzeului este o sabie specifică secolelor XVIII-XIX”, au explicat reprezentanții Muzeului Olteniei.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada estivală.

Articolul precedentTrei autogunoiere noi, în parcul auto al Salubrității Craiova
Articolul următorSpitalul Regional Craiova, speranțe năruite. „Statul român nu își permite”