Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți seară, că nu mai sunt bani, în acest exercițiu bugetar, pentru construirea celor trei spitale regionale întrucât sumele alocate au fost cheltuite pe documentație, menționând că a propus ca banii necesari  să fie accesați pe următorul exercițiu bugetar.

În acest sens, a spus Viorica Dăncilă, la România TV, a purtat deja o discuție cu comisarul european, Corina Crețu, recunoscând faptul că statul român nu își permite să facă o astfel de cheltuială.

„Am avut o discuție cu doamna comisar european, Corina Crețu, la Guvern, legată de cele trei spitale regionale. Pentru mine ca premier, pentru Guvernul Romîniei era foarte important să avem cele trei spitale. Pentru cele trei spitale a fost alocată suma de 150 milioane euro. Toată documentatia a fost 130 milioane de euro. Un spital este evaluat la 460 milioane euro. Trei spitale se duceau la un miliard și ceva de euro. Statul român nu își permite. Atât au costat. Am vorbit cu doamna Corina Crețu ca din suma rămasă să facem studii de fezabilitate, documentația și în următoarea proiecție bugetară să accesăm cele 460 milioane de euro”, a declarat Viorica Dancilă.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a prezentat, în aprilie, detalii despre construcția celor trei spitale regionale care ar urma să fie realizate din fonduri europene. La vremea respectivă, Pintea a spus că spitalele se vor realiza, poate „nu atunci când ne-am fi dorit, nu la termenele stabilite inițial de consultanții Băncii Europene de Investitii (BEI), dar se vor construi”.

Tot în aprilie, comisarul european Corina Crețu a declarat că, la finalul mandatului său la Bruxelles, rămâne cu un gust amar că Guvernul României a ignorat aproape total șansa obținerii banilor europeni pentru a demara proiectele mari de infrastructură.

Articolul precedentArme și tehnică militară din perioada medievală, expuse la Muzeul Olteniei
Articolul următorSuspiciune de pestă porcină într-o comună din Dolj. Autoritățile supraveghează zona