Heavy trucks loaded with goods trailers, parked in waiting area on state border crossing in Vietnam

TIR-urile care aduc în România fructe și legume și care tranzitează județul Dolj sunt verificate în această perioadă, scopul acțiunii fiind combaterea fraudelor și fiscalizarea. Pentru neregulile constatate deja au fost aplicate amenzi, constatându-se faptul că multe dintre mărfuri provin din zone de risc.

Costică Retea, purtător de cuvânt al DSVSA Dolj, a menționat faptul că în această perioadă se mai verifică și unitățile care proc, depozitează și comercializează carne, produse din carne, legume, fructe sau produse de panificație și cofetărie.

„DSVASA Dolj a stabilit, pentru această perioadă, un program continuu pentru a asigura un control al alimentelor în toate unitățile care produc, depozitează și comercializează produse de origine animală și non-animală, adică legume, fructe și produse de panificație. De luni, vom participa activ la centrul de sacrificare a mieilor, cel din Piața Chiriac. Controale vor fi și în târgurile din județ”, a precizat Retea.

În paralel, inspectorii sanitar veterinari doljeni participă și la acțiunile de control al importurilor de fructe și legume.

„Au fost verificări în ceea ce privește legumele și fructele din import, acțiune demarată în data de 12 aprilie, în colaborare cu ANAF și Protecția Consumatorului. Am verificat, sâmbătă și duminică, 15 TIR-uri cu ceapă, cartofi portocale, kiwi, varză. Au existat neconformități, fiind aplicate două sancțiuni în valoare de 11.000 de lei și am dat și avertismente. Luni, am verificat cinci TIR-uri și am recoltat și probe de la cartof acolo unde nu am găsit certificate de analiză. Această activitate continuă”, a mai spus Retea.

Reprezentanții  Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj nu au încă un rezultat al acțiunii derulate pentră că, spun aceștia, echipele instituției participă la recepția produselor din import și duc controlul până la desfacerea produselor pe piață.

Articolul precedentSecția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova întră în reabilitări
Articolul următorEdiţia a doua a Cupei Regionale Hard Enduro, la Craiova