Sediul Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului de Urgență Craiova va intra în procedură de reabilitare, miercuri fiind semnat și un proiect pe fonduri nerambursabile privind acest obiectiv. Investiția se ridică la la 3 milioane de euro, un milion de euro fiind bani de la Uniunea Europeană și diferența fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Dolj.  

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat faptul că acest imobil nu este unul adecvat pentru activitatea medicală derulară. Inițial, acest bloc a fost construit pentru a fi folosit de medicii rezidenți.

„Obiectivul pentru care semnăm, astăzi, este așteptat. Este un obiectiv despre care am vorbit de-a lungul timpului și cu siguranță va fi apreciat de populația județului Dolj. Se referă la domeniul de sănătate. Am vorbit mereu despre incidența bolilor cardiace și a trebuit să facem ceva, iar a doua boală din cauza căreia se moare în județul Dolj, cu peste 25.000 de oameni diagnosticați, este cancerul. În urma discuțiilor purtate și cu doamna ministru, noi am promis că facem partea noastră, respectiv reabilităm actuala clădire unde funcționează atât Secția de Oncologie cât și cea de Dermatologie și Medicina Muncii, adică un bloc cu totul și cu totul neadecvat pentru această activitate de sănătate.  A fost construit ca un imobil pentru medicii rezidenți, în niciun caz pentru a fi secție de oncologie. Intrăm aici cu toată forța”, a menționat Prioteasa.

Lucrările prevăzute în proiect vizează atât reparații exterioare cât și interioare, vor fi montate două lifturi și interiorul va fi recompartimentat pentru ca totul să arate ca o clinică de sănătate, cu saloane și cabinete.

„Acest proiect ne permite să facem această clădire mai prietenoasă cu medicii. Vor fi intervenții pe exterior, urmând să schimbăm tot ce poate schimba și vom face și  interveții interioare. Ne dorim să facem saloane așa cum trebuie, cabinete și lifturi. Această clădire, deși acolo ajung oameni greu încercați, nu are lifturi și vor fi două lifturi exterioare, se va realiza o scară metalică pentru evacuare în caz de incendiu, o rampă pentru persoanele cu dizabilități, se va face recompartimentarea spațiului, etc. Banii pe care îi primim, în cadrul proiectului, sunt 3.000.000 de euro în total, dintre care 1.000.000 de euro din fonduri europene, iar diferența de la Consiliul Județean Dolj. Dacă vom reuși să recuperăm această sumă dintr-un alt proiect bine, dacă nu ne facem datoria până la capăt. Sperăm ca într-un an, un an și jumătate să putem să avem o primă parte a Institutului Național de Oncologie, așa cum am discutat  de-a lungul timpului. Sperăm ca și Ministerul Sănătății să fie alături de noi”, a conchis șeful administrației județene din Dolj.

Articolul precedentMașina unui craiovean, distrusă în incendiu
Articolul următorTIR-urile încărcate cu fructe și legume din import, verificate și de către autoritățile din Dolj. Au fost aplicate amenzi